Kledning og vinduer

i Bygg

Bygg og våtromsgruppen AS har mange års erfaring med omkledning av hus/bygg, bytte vinduer og etterisolering. Her er noen tips og råd til deg som overveier å skifte eller renovere kledning og vinduer på huset ditt.

Kledningen på boligen din skal først og fremst beskytte veggene, men den er også svært viktig rent estetisk. 

Det mest vanlige treslaget som brukes til kledning i Norge i dag, er gran, i all hovedsak på grunn av granens gode fuktavvisende evner og fordi den er såpass lett å overflatebehandle. Kledning av furu velges som regel ved spesielt værutsatte steder. Det finnes også andre alternativer.

Materialvalget har mye å si for levetiden og ikke minst hvor mye vedlikehold du må regne med å måtte utføre. Det kan også være store prisforskjeller på de ulike materialene.

Etter isolering vil i mange tilfeller kunne gjøres samtidig med omkledning av hus. Dette bør sees i sammenheng med eksisterende konstruksjon og hvordan dette bør gjøres.

Et blikk på estetikken

Når du først har bestemt deg for tresorten, er det flere andre aspekter du bør tenke gjennom.

Først bør du avklare om huset skal kles i en spesifikk stil, som for eksempel sveitserstil, jugendstil, barokk eller funkis. Størrelsen på huset bør også påvirke valg av kledning. Dette er fordi den visuelle fremstillingen av høyde/bredde-forholdet på huset kan variere mye med breddene på kledningsbordene.

Stående eller liggende panel gir veldig ulike visuelle uttrykk, og kan ha ulike fordeler og ulemper med tanke på vedlikehold. I spesielt værutsatte strøk har det tradisjonelt vært vanlig å bruke liggende panel, fordi vær og vind sliter hardest på den nederste delen av huset. Dermed er det lettere å bytte ut de nederste bordene ved behov. Stående panel, på den andre siden, gir huset et mer høyreist uttrykk.

Konsekvenser – noen viktige faktorer du bør stille spørsmål ved

  • blir eksisterende konstruksjon ivaretatt
  • hvordan vil etterisoleringen påvirke huset
  • hva med lufting og kledning – hvordan ivaretas dette?

Valg av utførende håndverker/entreprenør

Bygg og våtromsgruppen har drevet med utvendig rehabilitering av bygg og hus i en år rekke.  Her er noen fordeler ved å velge oss som leverandør:

  • Vi kan være behjelpelig med valg av materialer/stil og gjennomføringsprosess
  • Alle våre håndverkere er sertifiserte og relevant håndverksmessig bakgrunn
  • Alle våre prosjekter har dedikerte prosjektledere som håndterer prosessen fra a til å.
  • Solid økonomi
  • Gode referanser
Seneste innlegg
Kontakt oss

Lurer du på noe? Ta kontakt så svarer vi så fort vi kan.